Voimaannuttavia Maalauksia

Kaipaatko energiaa, iloa, rauhaa ja aikaa elämäsi eri tilanteisiin?

Airi Fagermanin meditatiiviset maalaukset tarjoavat mahdollisuuden kohdata tunteita ja elämyksiä. Jokainen työ on uniikki ja tarjoaa katsojalleen pysähtymisen mahdollisuuden. Aseta maalaus mieleisellesi paikalle kotonasi ja lähde sen mukana matkalle mieleesi!

Fagermanin maalaukset on rajattu neliön sisään. Kontrastina neliölle toimii maalausten syklisyys. Kehää kiertämällä alitajunta alkaa ymmärtää tapahtumia ja merkityksiä alkaa löytyä. Mieli rauhoittuu. Maalausten kerroksista löytyy uusia ja uusia ulottuvuuksia katsojan mielessä. Joissakin teoksissa on kultaa, jotkut ovat askeettisimpia - kuten elämämme, eri vaiheissaan.

Länsimaisen ihmisen maailmankuva on lineaarinen. Markku Envall totesi, että länsimaisen ihmisen tragedia on siinä, että hän koko ajan yrittää kehittää laitteita, joilla voi säästää aikaa - ollakseen yhä kiireisempi. Jos maailmankuva on syklinen, kuva voi olla lohdullisempi. Ympyrä tarjoaa uuden mahdollisuuden, jonka äärellä voi pysähtyä. Luonnossa kiertokulku on itsestäänselvyys: uusiutuminen on kasvun mahdollisuus.

Maalausten viesti voi olla piilossa, se voi olla aineellinen tai aineeton. Kehä voi olla kosminen silmä tai universaali solu. Kiihkeän kierteisessä kuvassa voi nähdä ruusun. Mitä asioita ruusu voi mielessä tuottaa? Keskiajalla ruusu-sanan kirjaimia pyörittelemällä luotiin latinankielinen sanaleikki: ROSE-OSER-SERO-EROS (ruusu-kiintymys-teko-lempi). Ruusu avaa silmämme rakkaudelle.

Tiina Koskinen